Αφήνεις και εσύ άπλυτα ρούχα στο δωμάτιο; Να γιατί πρέπει να σταματήσεις

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ποιος και ποια δεν αφήνει άπλυτα ρούχα στο δωμάτιο για… ημέρες! Πρόκειται για την «επική» κατάσταση που δεν βλέπεις από τα πολλά ρούχα την καρέκλα ή ανακαλύπτεις μετά από ημέρες πως κάτω από τη «μπάλα» ρούχων στου κρύβεται ένα… κρεβάτι!

Ε λοιπόν, πρέπει να σταματήσεις (και εμείς) να το κάνουμε αυτό. Γιατί; Αν και μπορεί να φαίνεται αθώο, δεν είναι καθόλου!

Ποιος ο λόγος; Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ανθρώπινες οσμές που παραμένουν επάνω στα βρώμικα ρούχα λειτουργούν ως «μαγνήτης» για τα ακάρεα και για πολλά έντομα ακόμη και αν δεν τα βλέπουμε με γυμνό μάτι.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, τα βρώμικα ρούχα που πετάμε στο υπνοδωμάτιό μας ή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, αποτελούν πόλο έλξης για τους κοριούς και άλλα έντομα.

Οι κοριοί κρύβονται συνήθως στις ραφές και το εσωτερικό των στρωμάτων, σε σχισμές κιβωτίων ή στα πλαίσια των κρεβατιών, εντοπίζονται όμως και αλλού. Δεδομένου ότι τρέφονται με αίμα, μπορεί να τους εντοπίσουμε οπουδήποτε, από ένα πολυτελές ακριβό ξενοδοχείο, μέχρι ένα στρατόπεδο.

Οι ερευνητές που έχουν μελετήσει το θέμα κατέληξαν πως πρέπει να βάζουμε τα άπλυτα σε ένα καλάθι και μάλιστα να μην τα αφήνουμε για πολλές μέρες εκεί. Αν τώρα ταξιδεύουμε και μένουμε σε ξενοδοχείο, είναι καλύτερα να τα κλείνουμε μέσα σε μια σακούλα μέχρι να τα πάμε για πλύσιμο.

Πηγή www.koutipandoras.gr

(Visited 15 times, 1 visits today)

Comments

comments