Το αληθινό Breaking Bad: Χημικός συνελήφθη γιατί έφτιαχνε και πουλούσε crystal meth

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Όταν η ζωή μιμείται την τέχνη

Ο Walter White, ήρωας της πετυχημένης σειράς Breaking Bad, ήταν ένας από τους πιο καλογραμμένους και σύνθετους χαρακτήρες της αμερικανικής τηλεόρασης, «ζωντανεύοντας» στη μικρή οθόνη με ρεαλιστικότητα τη σταδιακή μεταμόρφωση ενός φοβισμένου καθηγητή χημείας σε ατρόμητο έμπορο ναρκωτικών.

Η ιστορία του όμως – που συνεπήρε εκατομμύρια τηλεθεατές – φαίνεται πως έβαλε… ιδέες σε συναδέλφους του καθηγητές χημείας στις ΗΠΑ, οι οποίοι σκέφτηκαν: «Γιατί όχι κι εγώ;». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο 56χρονος John W Gose από το Νέο Μεξικό, ο οποίος, αμέσως βγήκε στη σύνταξη αποφάσισε να ακολουθήσει μια διαφορετική καριέρα, αρκετά πιο επικίνδυνη από εκείνη του χημικού σε σχολείο.

walter-white

Ο Gose συνελήφθη πριν από μερικούς μήνες όταν, κατά τη διάρκεια ενός τυχαίου ελέγχου στο αμάξι του, οι Αρχές βρήκαν αρκετά εργαλεία χημικής διεργασίας που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή crystal meth (κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης). Μετά από έρευνα στο σπίτι του, η τοπική αστυνομία ανακάλυψε ένα ολόκληρο εργαστήριο, άρτια εξοπλισμένο και αρκετές πρώτες ύλες για την παραγωγή ποσότητας meth που άγγιζε σε αξία τις 45.000 ευρώ.

Σήμερα, ο Gose δήλωσε ένοχος στο δικαστήριο για τις κατηγορίες παραγωγής και εμπορίας ναρκωτικών και τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η ποινή του.

Πηγή protothema.gr

(Visited 23 times, 1 visits today)

Comments

comments